Plovui reikės:
- 4 šaukštų char masala mišinio (1 šaukštas kumino, 1 šaukštas juodojo kardamono, 2 cinamono lazdelės, 1 šaukštas gvazdikėlio)
- 1 šaukštelio kmynų
- 2 šaukštų cukraus
- 1,5 kilogramo avienos
- 3 puodelių „basmati“ ryžių
- 350 g tarkuotų morkų
- 200 g razinų
- 2 svogūnų
- 4 česnako skiltelių
- Sezamų aliejaus
- Alyvuogių aliejaus
- Druskos
- Naan duonelių
Česnakiniam-jogurtiniam padažui reikės:
- 200 g natūralaus jogurto
- 4 česnako skiltelių
- Druskos
- 1 citrinos sulčių
- Krapų
- Mėtos
Gaminimo eiga:
Ryžius perplaukite vandeniu kelis kartus, kol vanduo taps skaidrus ir palikite mirkti vandenyje apie 30 minučių. Pasigaminkite prieskonių mišinį – char masala. Sumaišykite kuminą, kardamoną, cinamoną ir gvazdikėlį.
Puode įkaitinkite sezamų aliejų, dėkite smulkintus svogūnus ir juos kepkite kelias minutes. Tada dėkite smulkintas česnakų skilteles, jas truputėlį apkepkite ir sudėkite kmynus. Jiems apkepus, dėkite į puodą gabalėliais pjaustytą avieną, pagardinkite ją šaukšteliu druskos, viską gerai išmaišykite ir palikite kepti.
Viskam šiek tiek apkepus, į puodą pilkite 3 puodelius vandens ir troškinkite patiekalą žemoje temperatūroje apie 30 minučių. Kol troškinasi mėsa, kitoje keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ir jame apkepkite sutarkuotas morkas, kol šios lengvai suminkštės.
Tada sudėkite kelias minutes karštame vandenyje išmirkytas razinas. Viską kartu kepkite apie 30 sekundžių ir sudėkite į foliją.
Kitame puode užvirinkite vandenį su druska ir dėkite virti ryžius. Juos virkite apie 5–10 minučių, kol taps minkšti, bet išliks birūs. Keptuvėje įkaitinkite kelis šaukštus alyvuogių aliejaus, pilkite cukrų ir nuolat jį maišykite, kad jis gražiai karamelizuotusi. Tada įpilkite šiek tiek vandens ir viską gerai išmaišykite.
Galiausiai imkite troškintuvą ir viską sluoksniuokite. Dėkite pusę turimų ryžių, tada dėkite troškintą avieną, likusius ryžius, tarkuotas morkas su razinomis, berkite paruošto char masala prieskonių mišinio, o ant viršaus supilkite karamelizuotą cukrų.
Vidutiniškai troškinkite patiekalą žemoje temperatūroje apie 30 minučių. Kol patiekalas troškinasi, pasiruoškite padažą. Į jogurtą dėkite smulkintas česnakų skilteles, mėtas ir krapus, įspauskite citrinos sulčių bei viską pagardinkite druska ir gerai išmaišykite. Šį plovą patiekite kartu su šiltomis naan duonelėmis ir česnakiniu-jogurtiniu padažu. Skanaus!
Daugiau patarimų išgirskite vaizdo įraše straipsnio pradžioje.
Laidą „Gero savaitgalio receptas“ žiūrėkite kiekvieną šeštadienį 11 val. per TV3 televiziją!
VISĄ LAIDĄ ŽIŪRĖKITE ČIA:
Tekstas paruoštas pagal TV3 televizijos laidą „Gero savaitgalio receptas“.